ویزای تحصیلی پرتغال (D4)
اگر قصد ادامهی تحصیل در پرتغال را دارید، باید فرآیند اخذ ویزای تحصیلی پرتغال را بشناسید. با توجه به کشور مبداء، قوانین متفاوتی برای متقاضیان ویزای تحصیلی پرتغال در نظر گرفته شده است. همهی اطلاعاتی که برای ادامهی تحصیل در پرتغال و اخذ ویزای دانشجویی پرتغال لازم دارید، اینجاست. متقاضیانی که قصد مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت دائم پرتغال را دارند هم همراهمان باشند.
مؤسسهی حقوقی آلمیدا، دیاش و همکاران، آمادهی همراهی شما دانشپژوهان ایرانی برای ادامهی مسیر علمیتان در اروپاست. مهمترین سرمایهی آلمیدا، اعتماد شما و تخصص و تجربهی سالها فعالیت حقوقی در پرتغال است. لطفاً برای مشاورههای تکمیلی رایگان و اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس بگیرید.
میتوانید ورژن صوتی این مطلب را در هر پلتفرمی که دوست دارید، بشنوید:
دربارهی کشور پرتغال
پرتغالیها قدیمیترین ملت اروپا هستند. آنها عاشق زندگیاند و به هر بهانهای خیابانها را به فستیوالی برای شادی و رقص تبدیل میکنند. هوای آفتابی و خطوط ساحلی چشمگیر، منظرههای هرروزهی این غربیترین سرزمین اروپاست. هر جای پرتغال که بروید، ساحل اقیانوس اطلس و موجهای افراشتهاش، نزدیکتان است. پرتغال نه تنها به خاطر سیستم آموزشیاش، که برای سبک زندگی پرشور و هزینههای متناسب زندگی، کشوریست محبوب و جذاب.
تحصیل و اقامت در پرتغال، به عنوان یکی از کشورهای اتحادیهی اروپا و شنگن، مواهب بیشماری دارد. یکی از این مواهب، امکان اخذ اقامت دائم پرتغال بعد از ۵ سال تحصیل مستمر در این کشور است. یکی از روشهای دریافت اقامت دائم پرتغال، اخذ ویزای تحصیلی و گذراندن یک یا چند مقطع تحصیلیست. همچنین دانشگاههای پرتغال از نظر اعتبار علمی، رتبه بالایی در میان کشورهای اروپایی دارند.
دورههای تحصیلی در پرتغال
سیستم آموزشی پرتغال پذیرای دانشجویان خارجی در سه دورهی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتراست. اما برای دانشآموزان خارجی نیز، پرتغال شرایط تحصیل را مهیا کرده است. در این بخش، نگاهی به کل دورههای تحصیلی در پرتغال میاندازیم.
پیشدبستانی
نظام آموزشی پرتغال از ابتدا برنامهای جامع برای آموزش فرد فردِ جامعه تدارک دیده است. کودکان از سن سه سالگی به مهدکودک میروند. اگرچه این امر به تصمیم والدین آنها بستگی دارد. چه دولت و چه نهادهای خصوصی، تمهیدات لازم را برای گذراندن این دوره مهیا کردهاند.
دبستان و دورهی متوسطه
مهمترین کارکردهای دوره دبستان در پرتغال اینها هستند:
- تثبیت شخصیت عاطفی کودک؛
- تأکید بر صحت رفتارهای اجتماعی؛
- بسط مهارتهای اجتماعی؛
- پرورش فکری، حرکتی، بهداشتی؛
- رصد سلامت روانی و جسمی کودک.
مرحله نخست
از سال ششم زندگی، کودکان وارد این مرحله شده و تا ده سالگی آموزشهای مقدماتی را فرا میگیرند. این بخش نیز هم توسط دولت و هم نهادهای خصوصی اداره میشود. مدارس در پرتغال به صورت مختلط برگزار میشوند. ریاضیات، تواناییهای زبانی و مفاهیم پایهی علوم تجربی شاکلهی اصلی دروس در این مرحلهاند.
دورهی متوسطه – مرحلهی مقدماتی
بسط آموزشهای پایه و گسترش آن در شاخههای انسانی، هنر، علوم تجربی و علوم نظری، بنیادِ دروس این مرحله هستند. این مرحله نیز توسط دولت و یا نهادهای خصوصی اداره میشود.
دورهی متوسطه – مرحلهی پیشرفته
این دوره با نگاهی ژرفتر مباحث علوم انسانی، علوم تجربی، ریاضیات، و هنر را پیشِ روی محصلان قرار میدهد. اتخاذ روش تدریس زبان رسمی، زبان انگلیسی و سایر علوم، باعث پویایی اندیشه محصلان میشود.
چند مدرسهی بینالمللی پرتغال
پرتغال علاوه بر مدارس دولتی و خصوصی، دارای مدارس متعدد بینالمللی برای محصّلان خارجی نیز هست. محصّلانی که به سبب مهاجرت والدین، یا هر علت دیگری، علاقهمند به ادامهی تحصیل در پرتغال هستند. مدرسهی بریتانیایی لیسبون، مدرسهی بینالمللی اوئِیرس، مدرسهی بینالمللی آستوریا از جمله معتبرترین مدارس بینالمللی پرتغالاند. مدرسهی ابتدایی رِدبریج نیز با بیش از 200 دانشآموز، پذیرای محصّلان خارجیست. در این مدرسه، دروس به سه زبان انگلیسی، فرانسوی، و پرتغالی ارائه میشوند. مدرسهی فرانسوی شارل لُپیِر هم از جمله مدارس معتبر خارجی در پرتغال است. در این مدرسه، دروس به زبان فرانسوی ارائه میشوند.
دورهی کارشناسی در پرتغال
در این دوره، دانشگاهها به دو شاخهی علوم نظری و پلیتکنیک تقسیم میشوند. دورهی کارشناسی در پرتغال 4 ساله و با دست کم 180 واحد درسی است. شرط لازم برای پذیرش در دورهی کارشناسی، داشتن گواهی دیپلم دورهی دبیرستان است.
دورهی کارشناسی ارشد در پرتغال
دورهایست ۲ ساله باحداقل ۹۰ واحد درسی. شرط لازم برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد، داشتن گواهی پایان دوره کارشناسیاست.
دورهی دکترا (PhD) در پرتغال
دورهایست ما بین ۳ تا ۵ سال. رشتههای پلیتکنیک فاقد دورهی دکترا هستند زیرا تنها برای رشتههای نظری برگزار میشود. هرچه با دست پُرتر برای پذیرش در دورهی دکتری اقدام کنید، شانس پذیرشتان بالاتر خواهد بود. داشتن نمرهی بالا در آزمونهای زبان و رزومهی پُربار تحصیلی شانس پذیرشتان را افزایش میدهد. ضمن آنکه با این شرایط، امکان استفاده از بورس تحصیلی نیز برایتان فراهم خواهد شد.
دانشگاههای پرتغال
غربیترین کشور اروپا، پرتغال، 47 دانشگاه، 74 دانشگاه پلیتکنیک، و 6 آکادمی نظامی دارد. دانشگاههای پرتغال، از سال 2006 عضو پیمان بولونیا شدهاند.
پیمان بولونیا، توافقنامهای بین نهادهای آموزش عالی کشورهای اروپاییست برای ارتقاء کیفی آموزش عالی و همسانسازی مدراک دانشگاهی.
به این خاطر تحصیل در دانشگاههای پرتغال، علاوه بر تجربهی فضای آموزشی بینالمللی، متضمّن اعتبار و صلاحیت علمی نیز هست.
دانشگاههای مطرح پرتغال
از جمله معروف و محبوبترین دانشگاههای پرتغال میتوان اشاره کرد به:
- دانشگاه لیسبون؛
- دانشگاه آوریو؛
- دانشگاه پورتو؛
- دانشگاه کوئیمبرا؛
- دانشگاه جدید لیسبون؛
- دانشکده تجارت و اقتصاد کاتولیکا لیسبون؛
- موسسه پلی تکنیک براگانسا؛
- و پلی تکنیک لیریا.
با کلیک روی نام هر دانشگاه، میتوانید وبسایت رسمی دانشگاه را ببینید.
دانشگاههایی با زبان انگلیسی در پرتغال
دانشگاههای پرتغال، رشتههای متعددی را به زبان انگلیسی هم ارائه میکنند. از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد.
- کارشناسی ارشد مهندسی
- کارشناسی ارشد امور مالی
- کارشناسی ارشد مدیریت
- کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر
- کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی
ویزای تحصیلی پرتغال
انواع ویزای تحصیلی پرتغال
به طور کلی، دو نوع ویزای تحصیلی برای پرتغال تعریف شده است:
- ویزای کوتاه مدت؛
- و ویزای بلند مدت.
که هر یک را جداگانه معرفی کردهایم. البته متقاضیان تحصیل در دورههای متعارف تحصیلی دانشگاههای پرتغال، باید از ویزای نوع D استفاده کنند.
ویزای کوتاه مدت شنگن (نوع C)
این نوع ویزای مناسب کسانی است که تنها مدت کوتاهی (یعنی کمتر از 90 روز) قصد اقامت در پرتغال را دارند، از جمله:
- شهروندان غیر اروپایی که میخواهند برای دورهای کوتاه مدت در پرتغال تحصیل کنند؛
- پژوهشگرانی که پژوهش علمیشان کمتر از سه ماه انجام شود؛
- همچنین متقاضیانی که کشورشان، هیچ توافقنامهای دربارهی تحقیقات علمی با پرتغال نداشته باشد. (از اینجا میتوانید دربارهی اینگونه توافقها بیشتر بخوانید).
ویزای اقامتی یا بلند مدت (نوع D)
متقاضیان تحصیل در دانشگاههای پرتغال برای ورود به پرتغال باید ویزای دانشجویی پرتغال از نوع دوم را دریافت کنند؛ یعنی همان ویزای اقامتی تایپ D.
اجازهی اقامت: مهلت دریافت و شیوهی تمدید اقامت
متقاضی سه ماه پس از ورود به پرتغال فرصت دارد اجازهی اقامت پرتغال را درخواست کند. اجازهی اقامت یک سال اعتبار دارد. اگر تحصیلات متقاضی در پرتغال، بیش از یک سال طول بکشد، میتواند برای تمدید مجوز اقامت دانشجویی خود، به ادارهی «مهاجرت و مرزهای پرتغال» (SEF) مراجعه کند. اجازهی اقامت پرتغال تا پنج سال قابل تمدید است.
اجازهی اقامت در پرتغال برای پژوهشگران
پژوهشگران غیر اروپایی که برای پژوهشهای پستدکتری طی مدتی بیش از 90 روز قصد اقامت در پرتغال را دارند، میتوانند درخواست «اجازهی اقامت ویژه» کنند. این نوع اقامت امکان درآمدزایی از طریق همکاری با سایر پژوهشگران را نیز فراهم میکند.
مزایای مهاجرت تحصیلی به پرتغال
ادامهی تحصیل در پرتغال فرصتی طلایی است که شاید بسیاری هنوز از ارزش و اهمیت آن خبر نداشته باشند. از جمله مزایای تحصیل در پرتغال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اجازهی کار بعد از تحصیل؛
- اجازهی کار حین تحصیل 20 ساعت در هفته (با حدود 700 یورو درآمد ماهانه)؛
- امکان بهرهمندی از بیمهی دانشجویی؛
- بازار کار مناسب و امکان یافتن شغل بعد از تحصیل؛
- امکان تبدیل اقامت و اخذ اقامت دائم بعد از 5 سال؛
- امکان درخواست ویزای همراه و اجازهی کار برای او؛
- زندگی و تحصیل در یکی از بهترین کشورهای اروپا؛
- کیفیت و استاندارد زندگی بسیار بالا؛
- سومین کشور امن جهان؛
- هزینههای پایین زندگی؛
- آب و هوای فوقالعاده؛
- مردمانِ آرام و خونگرم.
امکان اخذ اقامت دائم
گذراندن دورههای تحصیلی در پرتغال، جزو مدت زمان اقامت شما در این کشور محاسبه میشود. یعنی با گذشت 5 سال از اقامتتان در پرتغال، شرایط برای درخواست گذرنامه پرتغالی و اخذ اقامت دائم پرتغال، فراهم میشود. امکان کار حین دوران دانشجویی را نیز میتوان به سایر مزایای تحصیل در پرتغال افزود.
در روند دریافت ویزای تحصیلی پرتغال، شما صاحب یک حساب بانکی بینالمللی در اروپا نیز خواهید شد. افتتاح حساب بانکی بینالمللی در اروپا، یعنی برخورداری از تمام مزیتهای یک حساب بانکی بینالمللی.
شرایط اخذ ویزای دانشجویی پرتغال
شرایط عمومی دوران دانشجویی
برخی از شرایط و الزامات اخذ ویزای دانشجویی و ادامهی تحصیل در پرتغال عمومی هستند و شامل تمام متقاضیان و تمام دانشگاهها میشوند. اما برخی شرایط دیگر، برای رشتههای مختلف و دانشگاههای مختلف متفاوت هستند. در اینجا برخی شرایط عمومی و کلی را مرور کردهایم:
- گرفتن پذیرش از یکی از دانشگاههای پرتغال؛
- گواهی تحصیلی مقاطع پیشین؛
- ارائه اصل و ترجمهی رسمی ریز نمرات؛
- مدارک تمکن مالی به منظور پرداخت مخارج دانشگاهی و فردی؛
- ارائهی مدرک برای اثبات تسلط به زبان انگلیسی و یا پرتغالی؛
- ویزای تحصیلی پرتغال.
دانستن زبان رسمی کشور پرتغال، اگرچه شرط لازم تحصیل در این کشور نیست، اما یک مزیّت بزرگ برای دانشجویان است. اگر پرتغالی بلد باشید، هزینههای تحصیلتان بسیار کاهش مییابد. گذراندن دروس به زبان انگلیسی مستلزم پرداخت هزینه است. در مقاطع بالاتر اما تسلط به زبان انگلیسی اهمیت بیشتری دارد. در مورد هزینههای تحصیل هم، به نسبتِ سایر کشورهای اروپایی، پرتغال با حفظ کیفیت آموزشی، ارزانتر است. برای سیستم آموزشی پرتغال هم سن متقاضی تحصیل چندان مهم نیست. یعنی در هر سنی، اگر شرایط تحصیل در پرتغال را داشته باشید، دانشگاههای پرتغال پذیرای شما هستند. اجازهی کار حین تحصیل و جذب دانشآموختگان دانشگاهی در بازار کار پرتغال نیز از محاسن تحصیل در پرتغال به حساب میآید.
دانش زبانی لازم برای درخواست پذیرش
معمولاً آزمونهای زیر در دانشگاههای پرتغال مورد تأیید هستند:
حدنصاب نمره مدارک بالا، بسته به رشتهی تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل، متفاوت است. برای اطلاع دقیقتر با موسسهی حقوقی آلمیدا تماس بگیرید. ما به شما میگوییم کدام دانشگاه، چه مدرکی با چه نمرهای را خواهد پذیرفت. ضمن آن که به شما اطلاع خواهیم داد کدام دانشگاه یا موسسهی پلیتکنیکی، دروس را به زبان پرتغالی ارائه میدهند. این یعنی دانستن سطحی از زبان پرتغالی، بسیار کارگشا خواهد بود.
آزمون ورودی
شرط پذیرش در برخی دانشگاههای پرتغال، موفقیت در آزمون ورودی دانشگاه است. این آزمون برای دانشجویان خارج از اتحادیهی اروپا، در محل سفارت پرتغال در کشور مبداء برگزار میشود. اما ساکنان اتحادیه اروپا با ارائه مدرک دیپلم، از انجام این آزمون معافاند.
سایر شرایط
افزون بر موارد عمومی برای ورود به هر مقطع تحصیلی، ممکن است دانشگاههای پرتغال موارد دیگری را به صلاحدید خودشان تقاضا کنند. به عنوان مثال، برخی رشتهها از متقاضی پرتفولیو (آلبومی از آثار) نیز خواهند خواست. ضمن آن که گواهی پرداخت هزینهی درخواست پذیرش نیز میبایست به دانشگاه ارائه شود.
خاطرتان باشد که اصل مدارک مربوط به سوابق تحصیلیتان و ترجمه رسمی انگلیسی آنها نیز مورد نیاز است.
مراحل اخذ ویزای دانشجویی پرتغال
چه کسانی نیازمند ویزای تحصیلی پرتغال هستند؟
قوانین ویزای دانشجویی پرتغال مشابه قوانین موجود در چندین کشور دیگر اتحادیه اروپاست. متقاضیان ساکن در اتحادیهی اروپا و یا ساکن در انجمن تجارت آزاد اروپا به ویزای دانشجویی پرتغال نیاز ندارند. البته این متقضیان اگر بخواهند بیش از سه ماه در پرتغال بمانند، باید از شورای شهر خود مجوز اقامت بگیرند.
اتباع غیر اروپایی، اگر بیش از سه ماه قصد اقامت و تحصیل در پرتغال را داشته باشند، علاوه بر با اجازهی اقامت، به ویزای دانشجویی پرتغال هم نیاز دارند. ویزای دانشجویی پرتغال را، پیش از سفر به پرتغال، باید از سفارت یا کنسولگری پرتغال در کشور مبداء دریافت کرد. اجازهی اقامت در پرتغال نیز باید از اداره مهاجرت و مرزهای پرتغال (SEF) درخواست شود.
مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه
پیش از هر اقدام، متقاضی ویزای تحصیلی پرتغال باید بر اساس سوابق تحصیلی، علاقهمندی شخصی، و شرایط فردی، رشته و دانشگاهی در پرتغال را انتخاب کند. پس از آن، در مهلت زمانی معین، از دانشگاه مورد نظر درخواست پذیرش کند. در هنگام ارائهی درخواست پذیرش نیز میباید مدارک لازم را به دانشگاه ارائه کند. مدت کوتاهی هم منتظر پاسخ درخواست پذیرشاش باشد. چنانچه با درخواست متقاضی موافقت شود، برای اخذ ویزای تحصیلی پرتغال اقدام کند.
مرحلهی نهایی پس از گرفتن پذیرش
- به جز ساکنان اتحادیهی اروپا، مابقی دانشجویان باید برای دریافت ویزای تحصیلی پرتغال اقدام کنند. دانشجویان، بعد از رسیدن به پرتغال باید از طریق شورای شهر محلی، نسبت به دریافت کارت اقامت خود اقدام کنند.
- دانشجویان میبایست وضعیت بیمهی درمانی خود را مشخص کنند. (البته ساکنان اتحادیهی اروپا میتوانند از کارت بیمهی سلامت اروپا EHIC استفاده کنند.)
- دانشجویان پیش از شروع کلاسها میبایست در دانشگاه به صورت حضوری ثبت نام کند.
با مشورت با کارشناسان موسسه حقوقی آلمیدا، میتوانید برای ادامهی تحصیل در پرتغال، از بورسهای تحصیلی پایگاه مطالعاتی نیز بهرهمند شوید.
مهلت زمانی برای ارائهی درخواست
برای دانشجویان خارجی که قصد ادامه تحصیل در پرتغال را دارند، سه ترم تحصیلی در نظر گرفته شده است. مهلت زمانی ارائهی درخواست نیز عموماً در این سه بازه گنجانده شدهاند:
- اولین بازهی زمانی: آوریل و می
- دومین بازهی زمانی: ژوئن و جولای
- سومین بازه زمانی: آگوست و سپتامبر
البته بسته به رشته، مقطع و دانشگاه محل تحصیل، این دِدلاینها متغیرند. دیگر آن که معمولاً یک تا دو ماه پس از اتمام مهلت زمانی، دانشگاه رسماً پاسخ درخواست شما را اعلام خواهد کرد.
سایر نکات در روند اخذ ویزای تحصیلی پرتغال
- زمان مصاحبه با سفارت ممکن است برای 2 الی 3 ماه بعد از درخواست، ترتیب داده بشود، پس در اسرع وقت برنامهریزی کرده و زمان مورد نظرتان را به موسسهی آلمیدا اعلام کنید.
- تمام مدارک مورد نیاز را بازبینی کرده و قبل از ارائه، از کامل بودن آنها مطمئن شوید. از آنها کپی تهیه کنید. ممکن است به برخی از آنها دوباره نیاز داشته باشید.
- پس از دریافت ویزای تحصیلی پرتغال، ممکن است لازم باشد برخی از الزامات بهداشتی مانند واکسیناسیون را رعایت کنید.
- از آنجا که ارائه مدرک زبان، یکی از شرایط اجباری برای دریافت پذیرش در دانشگاه پرتغال است، کنسولگریها یا سفارتها نیازی به ارائه مدرک برای تأیید مهارتهای زبانی متقاضیان ندارند. اما اگر حین مصاحبه در سفارت پرتغال بتوانید در حد برقراری ارتباط کلامی، به پرتغالی حرف بزنید، تاثیر مثبتی بر روند اخذ ویزای تحصیلی شما دارد.
ویزای تحصیلی پرتغال
مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیلی از پرتغال
برای دریافت ویزای تحصیلی پرتغال، باید از طریق سفارت یا کنسولگری پرتغال اقدام کنید.
موسسه حقوقی آلمیدا، دیاش و همکاران، مسئولانه همدل و همراه شماست تا مراحل دریافت پذیرش از دانشگاه مطبوعتان و اخذ ویزای تحصیلی پرتغال را با موفقیت به انجام برسانید.
پیشتر اشاره کردیم که شرط اول دریافت ویزای تحصیلی پرتغال، اخذ پذیرش از یک دانشگاه پرتغالیست. پذیرش در یکی از مقاطع سهگانه، یا پذیرش در یک دورهی مشخص مطالعاتی.
مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزا
- گذرنامه معتبر (با دستکم شش ماه اعتبار و یک صفحهی خالی)؛
- کپی پاسپورت؛
- گواهی اثبات تمکن مالی برای تأمین مخارج فردی و دانشگاهی؛
- گواهی تأمین محل اقامت؛
- دو قطعه عکس زنگی با پسزمینهی سفید؛
- بیمهی درمانی/ مسافرتی؛
- نامهی پذیرش از دانشگاه پرتغالی؛
- گواهی عدم سوءپیشینه.
پس از ارائهی درخواست ویزای دانشجویی پرتغال، بسته به این که از کدام کشور درخواستتان را فرستادهاید، روند تأیید ممکن است بین یک تا سه ماه طول بکشد.
اخذ ویزای پرتغال برای همراهان
همسر متقاضی و فرزندان آنها (به شرط آن که زیر 18 سال باشند) میتوانند بعد از آن که دانشجو موفق به اخذ ویزای تحصیلی پرتغال شد، برای اخذ ویزای همراه اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز برای پیوستن همراهان
- ارائهی کپی کارت اقامت نفر اصلی؛
- پاسپورت معتبر تمامی افراد؛
- گواهی سند ازدواج و ترجمه آن؛
- گواهی تولد فرزندان؛
- اثبات تدارک مکانی برای اقامت؛
- اثبات تمکن مالی؛
- گواهی عدم سوءِ پیشینه.
هزینههای تحصیل و زندگی در کشور پرتغال
هزینه برای یک نفر
حداقل هزینههای معمول زندگی برای یک نفر (با احتساب هزینهی اجاره خانه) حدوداً ١١٠٠ یورو برآورد میشود. از این مبلغ حدود 350 یورو هزینهی اجارهی خانه است. البته هزینهی خانه، بسته به شهر محل زندگی، ممکن است متفاوت باشد.
هزینهی تحصیل فرزندان
اگر فرزندان در مدارس دولتی تحصیل کنند، رایگان خواهد بود. اما مدارس خصوصی با هزینهی 3 تا 10 هزار یورو در سال، پذیرای دانشآموزان هستند.
هزینههای دانشگاهی
مخارج مربوط به دانشگاههای دولتی از سالی ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ یورو برآورد میشود. البته این هزینه برای دانشجویان بینالمللی کمی بیشتر است.
باید یادآوری کنیم که کیفیت زندگی و شرایط اقتصادی در پرتغال بالاست و به دلیل وجود شرکتهای زیاد در این کشور، امکان پیدا کردن فرصت شغلی مناسب و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کار وجود دارد.
داشتن حساب بانکی بینالمللی، مزیت مهمیست که تحصیل در پرتغال برایتان ایجاد خواهد کرد. متقاضیان ایرانی میتوانند پیش از اخذ ویزای تحصیلی پرتغال، برای افتتاح حساب بانکی بینالمللی اقدام کنند.
افتتاح حساب بانکی بینالمللی در پرتغال، پیش از اخذ ویزای تحصیلی پرتغال
با وجود تحریمهای مالی علیه ایران باز هم میتوان در اروپا حساب بانکی ایجاد کرد؟ (اینجا توضیح دادهایم که به راحتی میتوان صاحب حساب بانکی در اروپا شد.) برای ایرانیها، فقط یک راه برای داشتن حساب بانکی بینالمللی در اروپا وجود دارد: افتتاح حساب بانکی در پرتغال.
شرایط کار و امکان اخذ اقامت دائم پرتغال
امکان کار حین تحصیل
دانشجویان اتحادیهی اروپا می توانند بدون نیاز به اجازهی کار، در پرتغال کار کنند. دانشجویان غیر اتحادیهی اروپا، تنها با داشتن ویزای دانشجویی و اجازه اقامت پرتغال، مجاز به کار در پرتغال هستند. البته این امکان منوط به دریافت مجوز از از اداره «مهاجرت و مرزهای پرتغال» (SEF) است. ضمن آن که دانشجویان خارجی میتوانند از SEF برای انجام کار تحقیقاتی، تدریس آکادمیک و … درخواست مجوز کار کنند.
قانون پرتغال تا یکسال بعد از اتمام تحصیل این فرصت را به دانشجویان میدهد که کار پیدا کنند. فعالیت و کسب درآمد از طریق کار دانشجویی میتواند راهگشای مناسبی برای مسیر شغلی پیشرویتان در پرتغال باشد.
اجازهی کار برای همراه
خوشبختانه پرتغال به همهی اعضای خانوداه دانشجو اجازه کار میدهد؛ البته با شرایط و محدودیتهای معین.
وضعیت اقامت و اخذ تابعیت پس از تحصیل
داشتن ویزای تحصیلی به خودی خود موجب اخذ اقامت دائم پرتغال نخواهد شد. اما چنانچه ویزای تحصیلی تبدیل به ویزای کاری شود، امکان تمدید مدت اقامت و به تبع آن اخذ اقامت دائم پرتغال فراهم میشود.
شرایط تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای کاری
- آشنایی با زبان پرتغالی و تسلط به زبان انگلیسی؛
- یافتن کار مرتبط با رشته تحصیلی؛
- پیدا کردن یک کارفرما و به استخدام او درآمدن و دریافت حقوق پایهی مصوب در قانون پرتغال؛
- احراز شرایط خود اشتغالی و تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای خود اشتغالی؛
آشنایی با زبان انگلیسی، و انطباقپذیری با فرهنگ جامه پرتغال نقش موثری در یافتن کار مناسب در این کشور پس از اتمام تحصیلات دارد. از این دو مهمتر داشتن سابقهی کار پارهوقت در زمان دانشجوییست.
پس از 5 سال میتوانید روند اقامت دائم پرتغال را دنبال کنید. پیشتر اشاره کردیم که سنوات تحصیلی نیز به عنوان مدت زمان اقامت شما محاسبه خواهند شد. تنها لازم است به محض تبدیل ویزای تحصیلی پرتغال به ویزای کاری، مالیات و حق بیمهتان را پرداخت کرده باشید.
کارت آبی اتحادیه اروپا
بعد از پایان تحصیلات در پرتغال، دانشآموختهی غیر اروپایی میتواند برای دریافت کارت آبی اتحادیه اروپا اقدام کند. کارت آبی اتحادیه اروپا مجوز کار در قاره سبز اروپا، برای نیروهای متخصص است.
اگر دربارهی کارت آبی اتحادیه اروپا سوال دارید، از کارشناسان موسسه حقوقی آلمیدا، داماش و همکاران بپرسید.
خدمات مؤسسهی آلمیدا برای ویزای دانشجویی پرتغال
مشاوران و کارشناسان باتجربهی مؤسسهی حقوقی آلمیدا در تمام مراحل اخذ پذیرش و دریافت ویزای دانشجویی با متقاضیان ادامهی تحصیل در پرتغال همراه هستند. به طور مشخص، خدماتی که از سوی مؤسسهی آلمیدا ارائه میشوند، شامل موارد زیر هستند:
- اخذ پذیرش؛
- خدمات ثبت درخواست ویزا؛
- مشاوره برای آمادهسازی کامل و بدون نقص مدارک؛
- پیدا کردن محل اقامت در صورت درخواست دانشجویان؛
- کمک به پرداخت شهریه به دانشگاه.