ایرانیها و ثبت یک شرکت بین المللی در اروپا
برای ایرانیها، بهترین و کاربردیترین نوع ثبت شرکت، ثبت شرکت بینالمللی در اروپا است. ثبت شرکت بینالمللی جزئیات، مزایا و شیوههای خاص خود را دارد. مؤسسهی حقوقی آلمیدا، دیاش، و همکاران، شما را در تمامی مراحل ثبت شرکت و پس از آن یاری خواهد کرد. موسسه آلمیدا با تجربهای طولانی و درخور تحسین، سرآمد ارائه خدمات ثبت شرکت در اروپا، بهویژه پرتغال است.
در این مقاله به بررسی جنبههای متعدد ثبت شرکت در اروپا خواهیم پرداخت. برای اطلاع بیشتر از این بحث و مقالات بعدی ما را نیز مطالعه بفرمایید. با ما همراه باشید.
انواع شرکت در اروپا
سه نوع نهاد قانونی در اتحادیهی اروپا وجود دارد که از طریق آنها میتوان کسب و کار را اداره کرد. البته باید توجه داشت که این ساختارها در کشورهای مختلف دارای تفاوتهای گاه ریز و درشت خواهد بود.
- مالکیت انفرادی یا خویشفرمایی (Sole Proprietorship)؛
- شراکت (Partnership)؛
- بنگاههای حقوقی (Corporation).
هر یک از این دستهها شامل انواع مختلفی میشوند. این که ثبت کدام نوع شرکت در اروپا برای یک بنگاه تجاری خاص مناسبتر است، به ملاحظات فراوانی بستگی دارد. ملاحظاتی چون:
– تعداد مالکان؛
– میزان مسئولیت پذیرفته شدهی مالکان؛
– روش مالیاتی؛
– امکان انتقال سهام مالکیت؛
– هزینهی راهاندازی، و عوامل دیگر.
به دلیل اهمیت و تنوع این نوع شخصیتهای حقوقی در اروپا، در ادامه به معرفی انواع شراکت در اروپا پرداختهایم.
شراکت
– شراکت نوعی نهاد کسب و کار است که دارای حداقل دو مالک است. – برای شراکت به عنوان یک نهاد مستقل مالیات وضع نمیشود، (گرچه مالکان یک اظهارنامهی مالیاتی جهت اطلاع تحویل میدهند.) – تمام سود و زیان حاصل از شراکت، به تمام شرکا اختصاص مییابد و باید در اظهارنامهی هر فرد ذکر شوند.
رایجترین شراکتها در اروپا
- شرکت تضامنی (General Partnership)؛
- شرکت با مسئولیت محدود (Limited Liability – Limited Partnership)؛
- سرمایهگذاری مشترک (Joint Venture)؛
- شرکت تضامنی با مسئولیت محدود (Limited Liability Partnership).
شرکت تضامنی:
از جهات بسیاری شبیه به مالکیت انفرادی است، با این تفاوت که شامل بیش از یک مالک است. – تمام شرکا در برابر بدهیها و قرضهای شرکت مسئولند و معمولاً تمام شرکا قادرند برای شرکت قرارداد ببندند. – تمام شرکا حقوق مدیریتی یکسان دارند، مگر آن که طور دیگری توافق کرده باشند. – تغییر شرکا یا فوت یکی از آنها، شرکت تضامنی را منحل میکند. بر این اساس سهام شرکت تضامنی به راحتی قابل انتقال نیست. (گرچه راههایی برای به حداقل رساندن این مشکل شرکتهای تضامنی وجود دارد).
شرکت با مسئولیت محدود:
– از یک یا چند شریک محدود و یک یا چند شریک تضامنی تشکیل میشود. – شرکای تضامنی در قبال بدهیها و قرضهای شرکت مسئولیت نامحدود دارند. اما شرکای محدود فقط تا حدی که سرمایهگذاری کردهاند در برابر بدهیها مسئولند. (تا آنجا که به عنوان سرمایهگذارانی منفعل باقی بمانند و فعالانه در عملکرد کسب و کار نقشی نداشته باشند.) – سهام شرکت با مسئولیت محدود به راحتی قابل انتقال است. – شرکای تضامنی با شروطی که در مدارک ذکر شده باشد، میتوانند تغییر یابند. ( قابلیت انتقال سهام در شرکت با مسئولیت محدود بیشتر است).
سرمایهگذاری مشترک:
– نوع خاصی از شرکت تضامنیست، به منظور انجام دادن یک پروژهی واحد. پس از اتمام پروژه، شراکت منحل میشود. (مثلاً پروژهی ساخت یک آپارتمان)
شرکت تضامنی با مسئولیت محدود:
– نوعی از شراکت است که معمولاً افراد حرفهای (مانند وکیلان یا حسابداران) از آن استفاده میکنند. – شرکا در برابر بدهیهای ناشی از فعالیتهای خودشان مسئولیت نامحدود دارند. – شرکا در برابر مسئولیتی بدهیهای شراکت یا تعهدات دیگر شرکا، مسئولیت ندارند (مگر تا حد سهامشان در شراکت). – میتوانند شروطی برای کنارهگیری هر یک از شرکا یا پذیرش شرکای جدید داشته باشند.(بدون تأثیر بر موجودیت شراکت)
الزامات قانونی، پیش از ثبت شرکت
– برای تشکیل شرکت با مسئولیت محدود و شرکت تضامنی با مسئولیت محدود، نیاز به پر کردن فرمهای دولتی است. – فارغ از آن که کدام یک از انواع شراکت را انتخاب کنید، اکیداً توصیه میشود که یک وکیل پیشنویس توافقنامهی مشارکت را تهیه کند. (شرکا باید از قبل دربارهی مسائل بسیاری مانند مسئولیتها و حقوق مدیریتی، توزیع سود، مسئولیت تهیهی سرمایهی اضافه (در صورت نیاز)، اقداماتی که در صورت مرگ یا کنارهگیری هر یک از شرکا باید انجام شود، و برخی مسائل دیگر توافق کنند.)
سایر نهادهای قانونی اروپا برای توسعه کسب و کار
نهادهای قانونی دیگری هم برای کسب و کار وجود دارند. مانند: -بنیاد (Foundation) – انجمن (Association) – موقوفه (Trust) – و مؤسسات غیرانتفاعی (Non-profit Corporation) . اما انواعی که در بالا ذکر کردیم، رایجترین انواع مورد استفاده برای کسب و کارهای نوپا و جدید در اروپا هستند.
ایمنترین راه برای ثبت شرکت در اروپا
پیش از شروع، دربارهی بهترین نهاد برای کسب و کارتان با یک وکیل باتجربه و یک حسابدار مشورت کنید. وکیل و حسابدار، مزایا و معایب نهادها را بهتان میگویند. اقدام با آگاهی بیشتر باعث میشود کسب و کارتان از ابتدا درست و بهینه پا گرفته و رونق یابد. مؤسسهی حقوقی آلمیدا، دیاش، و همکاران همراه شما خواهد بود.